دو عامل مهم در نحوه انجماد آب تاثیر می گذارد: یکی وجود ناخالصی و دیگری سرعت انجماد. معمولا آب به غیر از املاح حاوی مقداری هوا نیز هست که همین املاح و به خصوص هوای موجود در آب، هنگام انجماد در بلور یخ گیر می افتد و می تواند باعث متخلخل شدن و سفید دیده شدن شود. از سوی دیگر هرچه سرعت انجماد کمتر باشد بلور های شفاف تری رشد می کنند. در واقع مولکول ها فرصت خواهند داشت تا شبکه بلوری منظم و بدون نقص ایجاد کنند. همچنین چون عمل انجماد آب معمولا از خراش های موجود بر جداره ظرف حاوی آن آغاز می شود زمانی که این بلور های در حال رشد در مرکز ظرف به هم می رسند، در محل تماس با یکدیگر بلور های نامنظم ایجاد می کنند و در نتیجه سفید یا بهتر است بگوییم غیر شفاف به نظر می رسند.
منبع: مجله ی دانستنی ها